De beste cocktails voor in de herfst

Met de herfst in aantocht, is het tijd om te genieten van de seizoensgebonden smaken die bij deze tijd van het jaar horen. Terwijl de temperaturen afkoelen en de bladeren van de bomen vallen, zijn er tal van heerlijke cocktails die perfect passen bij het herfstseizoen. In deze blog zullen we een aantal van de lekkerste cocktails bespreken om te genieten tijdens de herfst.

  1. Pumpkin Spice Martini: Het is niet herfst zonder pompoenkruiden! Een pompoenkruiden martini is de perfecte manier om de smaken van herfst te combineren met een klassieke cocktail. Meng wodka, pompoenpurre, vanillesiroop, pompoenkruiden en slagroom in een cocktailshaker en schud goed. Giet de cocktail in een glas en garneer met kaneel.
  2. Hot Toddy: Als het kouder wordt buiten, is er niets beter dan opwarmen met een hete drank. Een hot toddy is een heerlijke cocktail die perfect is voor het herfstseizoen. Meng bourbon, honing, citroen en heet water in een glas en roer goed. Garneer met een schijfje citroen en kaneelstokje.
  3. Apple Cider Margarita: Combineer de smaak van appels met de pittige kick van tequila met een appelsap margarita. Meng tequila, appelsap, limoensap en agavesiroop in een cocktailshaker en schud goed. Serveer in een met zout afgezette glasrand en garneer met een appelschijfje.
  4. Cranberry Bourbon Sour: De smaak van cranberry past perfect bij het herfstseizoen en is een geweldige manier om de zoetheid van bourbon te complementeren. Meng bourbon, verse cranberry's, citroensap en suikersiroop in een cocktailshaker en schud goed. Serveer in een glas met ijs en garneer met een schijfje citroen en verse cranberry's.
  5. Maple Whiskey Sour: Maple syrup is een herfstklassieker en geeft een heerlijk zoete smaak aan deze klassieke whisky sour. Meng bourbon, esdoornsiroop, citroensap en eiwit in een cocktailshaker en schud goed. Serveer in een glas met ijs en garneer met een schijfje citroen.

Conclusie: Met deze heerlijke cocktails kan je volop genieten van de herfstseizoen. Door de smaken van pompoen, appels, cranberry's en esdoorn te combineren met de smaken van bourbon, tequila en wodka, kan je genieten van de gezelligheid van het seizoen en de smaken van het herfstseizoen in een glas vangen. Proost op de herfst!